2019.12.22. 18:00
Húsos, aszalt szilvás bejgli is készült Szemesen
Többnyire helyi termelők vonultatták fel kézműves termékeiket az első szemesi karácsonyi vásáron, ami szabadtéri rendezvénynek indult, de az esős idő miatt a művelődési ház adott otthont a bemutatónak.
Mivel karácsonykor a bejgli nem hiányozhat egyetlen ünnepi asztalról sem, kitaláltuk, hogy versenyt rendezünk a sütéséből, mondta Komáromi Krisztina, az egyik szervező.
Szemes legjobb bejglijét is kiválasztották a karácsonyi vásáron (fotó: Németh Levente)
Összesen 17 versenyző jelentkezett, többnyire háziasszonyok, de volt köztük két úr és egy kislány is. Harminchat féle bejglit készítettek, általában a klasszikus diós-mákos változatot, de akadt, aki húsos, aszalt szilvás, illetve marcipános bejglit tett le a háromtagú zsűri asztalára.
A bírálók két és fél órás munkával végigkóstolták valamennyi pályázati remeket, végül a Kistücsök étterem séfmestere, Jahni László, a cukrász Gál Máté, és a siófoki Krúdy szakközépiskola cukrászoktatója, Horváth József alkotta zsűri kiválasztotta az első helyezettet. A balatonőszödi Antal Jánosné hagyományos mákos töltelékű bejglije aratott diadalt a karácsonyi vásár sütőversenyén.