fejlesztés

2020.02.05. 17:30

Húsz év után juthat pénz az iskolára

Új ajtók-ablakok, napelemek, tetőcsere, hőszigetelés és akadálymentes bejárat – húsz éve várt fejlesztés kezdődhet a taszári iskolában, amelyhez 200 millió forintos támogatást várnak a Területi- és Településfejlesztési Operatív Programból.

Koszorus Rita

Varjas András polgármester elmondta: 1968-ban épült az iskola, ahová 200 helyi és környékbeli gyerek jár. A 90-es években építettek hozzá tornatermet. Utoljára a 2000-es évek elején javították ki a tetőt, aztán mostanáig jelentősebb felújítás nem történt. Tavaly a tornaterem tetejének megújítására sikerült pénzt szerezniük.

Faludyné Kiss Szilvia, igazgató elmondta: a szülői közösség és az iskolai alapítvány rengeteget tesz az intézményért. – Idén az udvart igyekszünk barátságosabbá tenni, kültéri padokkal és filagóriával, udvari játékokkal.

Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője elmondta: a taszári iskola jobb sorsra érdemes, ezért szívügyének tekinti a projektet. Úgy fogalmazott: a pályázatot már benyújtották, így a várva várt felújítás már nem csak álom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában