fejlődés

2019.05.23. 21:00

Húsz kilométeren újul meg a sztráda

Befejeződött az M7-es autópálya Siófok környéki felújításának második üteme: a Letenye felé vezető oldalon még tavaly ősszel indult el a 20 kilométeres szakaszt érintő munka. A beruházás három ütemben valósul meg.

Harsányi Miklós

Az első ütem 2018 őszén, a második május 17-én fejeződött be. A Magyar Közút tájékoztatása szerint több mint 3,4 milliárd forintból újul meg a sztráda Letenye felé vezető oldala a 90-es és a 111-es kilométer között, Siófok térségében. A beruházás első részében a 102-es és a 111-es kilométerszelvény közti szakaszon végezték el a munkálatokat, valamint a 92-es, 94-es, 100-as és 102-es kilométernél lokális javítási munkákat láttak el az ott található hidaknál. A második ütemben a 96-os és a 102-es kilométerszelvények közötti szakaszon pénteken fejeződött be a kivitelezés.

– Ezt azt jelenti, hogy így a Siófok-Sóstói csomópontot is újra megnyitják a közlekedők számára – közölte a Magyar Közút. – Ugyanakkor a szakaszon néhány napig még sávlezárásokra kell számítani az autósoknak a sávelhúzásos terelés miatt, melynek során többek között eltávolítják az ideiglenes sárga burkolati jeleket is.

Az összesen 20 kilométert érintő felújítás befejező ütemére tervek szerint 2019 szeptemberétől kerül majd sor, ekkor a 90-es és a 96-os kilométerszelvények közötti útszakasz újul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában