kritika

2017.09.10. 08:02

Íme, megtaláltuk Kaposvár legjobb hamburgerét!

A kaposvári Kapos street food ékes bizonyíték arra, hogy a gyorskaja is lehet minőségi.

Molnár Gábor

Kaposváron, a Noszlopy utcában, a Fő tér mellet, a fák árnyékában bújik meg egy kis gyorsétkezde, a Kapos street food. Amikor először hírét vettem az ott felszolgált ételek (főleg hamburgerek) minőségének és mennyiségének, volt bennem némi kétkedés. Sajnos többször előfordult már, hogy a nagy dirrel-dúrral beharangozott egységek a kezdeti lendület után alaposan visszavesznek a nívóból, az áraik viszont hamarjában az egekbe szöknek. A belváros szívében található street food azonban a sokadik próbát is kiállta.

Ezúttal ebédidőben kerestem fel a helyet, s amíg düllesztettem a pultot a Fehér bálnára keresztelt hambira várva, elbeszélgettem a tulajjal, aki minden kérdésemre szívesen válaszolt. A fantázianév egy 20 dekás bucit, salátát, egy 18 dekás húspogácsát(!), fokhagymás tejfölt, pirított hagymát és bacont, fokhagymás, csípős szószt, valamint csemege uborkát takart. S ezekből az összetevőkből alkotott egy gondos kéz percek alatt egy felejthetetlen gasztronómiai élményt.

A Fehér bálna

Az első harapás után készült egy gyors fotót, mely jól mutatta, mennyire gazdagon van elkészítve a gigantikus szendvics, semmit sem spóroltak ki az összetevők közül. A buci alja puha, a teje egy kicsit ropogósabb, lévén néhány pillanatra a grill lappal is jó barátságba került. A fokhagymás tejföl a szalonnával és a pirított hagymával nagyon jó elegyet alkotott, ráadásul a hagyma tényleg pirított, így minden harapásnál ropog a fogunk alatt, mely újabb pluszt ad, az amúgy is fenséges ízekhez. A csemege uborka első blikkre kicsit furcsának tűnt, ám savanykás íze remekül harmonizált a többi összetevővel.

S ami a legfontosabb, a már említett 18 dekás(!) húspogácsa. Ami tuti nem bolti, már csak azért sem, mert ekkorát biztosan nem lehet kapni, s valószínű ennyire finomat sem... A gigahús beborította az egész bucit, így minden harapásnál élvezhettük a marhahús egyedi ízét. A pogácsa fűszerezése kiváló és egy pillanattal sem volt tovább a grillen (vagy a sütőben), mint amennyi idő alatt tökéletesre sült.

Ár és érték

Mindezt 1190 forintért adták, az áron lehet(ne) ugyan vitatkozni, de a hatalmas húspogácsa, azért tekintélyt parancsolt. S ha valaki ebéd környékén betolt egy ekkora hambit, tuti estig nem éhezett meg. Vagy elég csak a multi hamburger árai gondolni… Amúgy a Normál burger mindössze 790 forintba kerül, a sajtos verziója pedig csak egy százassal drágább. Tehát szerintem ár-érték arányban (is) kiváló a Kapos street food.

E sorok írója több helyen evett már hamburgert, s volt olyan egység, ahová többször is visszatért. Voltak közöttük egészen kiváló szendvicsek, de egyik sem volt összhatásra annyira tökéletes, mint amilyent a Noszlopy utcában árulnak.

És igen, egy hamburger is adhat kulináris élményt, s erre a Kapos street food az ékes bizonyíték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában