nem koronás

2020.03.11. 14:00

Influenzás a beszállított beteg

Kedden délután a riadalmat az okozta, hogy a protokoll szerint védőruhába öltözött mentősök vittek el egy beteget a kaposvári Kontrássy utcai orvosi rendelőből.

Sonline

Forrás: shutterstock

A sonline.hu úgy tudja, influenzás a kórházba szállított beteg. Nincs koronavírusos beteg Somogyban és Kaposváron, erősítették meg munkatársunknak. Regős Judit háziorvostól úgy tudjuk, hogy a páciens felső légúti panaszokkal kereste fel. – Utazási anamnézise és tünetei indokolttá tették, hogy a fertőző osztályra szállítsák – mondta Regős Judit kérdésünkre. – A mentőszolgálat szakemberei nagyon korrektek voltak, ahogy szóltam jöttek, beöltözve, mi pedig maszkot adtunk a betegre.

A páciens Németországból tért haza, ahol gyakoriak a koronavírusos betegek, s emiatt tartotta indokoltnak Regős Judit, hogy a szakmai protokollt alkalmazva járjon el.

Miután a beteget elszállították a szakemberek, felírták a rendelőben tartózkodók adatait és elvégezték a szükséges fertőtlenítést. A háziorvos kiemelte: ez nem jelenti azt, hogy a páciens fertőzött, csak a megelőzés érdekében a kikérdezés alapján döntött így. Szakértők szerint a szokásos teszt-eljárásnak csütörtökön lenne eredménye. Ám mivel a tünetek és a reakciók egyértelműek voltak, vélhetően nem lesz szükség a protokoll további alkalmazására.

Megkeresésünkre a Kaposi Mór Oktató Kórháztól azt a választ kaptuk, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott és rendszeresen frissített Eljárásrend alapján végzi tevékenységüket. Valamint jelenleg az intézményben nincs koronavírus-gyanúval kezelt beteg.

 

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában