tudásszomj

2019.04.28. 15:00

Ingyenes tanfolyam a biztos nyelvtudásért

Az idegen nyelvi tudást legjobban a gyakorlatban lehet tesztelni, természetesen ehhez a legjobb terep az anyanyelvi környezet.

Koszorus R.

Ehhez kapnak lehetőséget a diákok jövőre a kormánytól.

Kéthetes idegen nyelvi kurzuson vehetnek részt 9. és 11. osztályos középiskolások. A program 2020-ban kezdődik, s a gyerekeknek kétszer kéthetes lehetőségük lesz idegen nyelvi környezetben gyakorolni az elsajátított tudásukat. Erre majd pályázniuk kell a fiataloknak, s iskolai csoporttal, illetve egyénileg is lesz módjuk elutazni Ausztriába, Németországba, az Egyesült Királyságba, Máltára, Írországba, Franciaországba, vagy Kínába.

Erről a minap Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára tájékoztatta Ander Balázs, barcsi jobbikos országgyűlési képviselőt. Válaszában azt írta az államtitkár: a programba pedagógusokat is bevonnak, hogy a tanulókhoz hasonlóan a tanárok is szélesíthessék látókörüket.

A program részletei még kidolgozás alatt állnak, az azonban már tudvalevő, hogy a gyerekeknek ingyenesek lesznek a külföldi nyelvtanfolyamok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában