könyvajánló

2019.05.17. 11:30

Az Apa szeret: újabb mesekönyvvel jelentkezik Farkas Nóra

Elkészült Farkas Nóra, kaposvári meseíró második kötete.

Koszorus Rita

Az Apa szeret című könyvet az Ünnepi Könyvhéten mutatják be nyomtatott formátumban, azonban már most is előrendelhető. – Az első mesekönyvem, az Összeköt a szeretet, az anya és gyermek közötti elszakíthatatlan köteléket helyezi a középpontba – mondta el lapunknak Farkas Nóra. – A szeretet azonban az apukákkal is összekapcsolja a kicsiket. Ők mégis ritkán tűnnek fel a mesékben. Úgy éreztem: szükség van egy olyan könyvre, amely a legkisebbek nyelvén meséli el, miért fontos az apai szeretet.

A történet főszereplője, egy Pötyi nevű kislány, aki szomorú és csalódott amiatt, hogy az apukája nincs vele. Az anyukájával játékba kezdenek: felkutatják apa szeretet nyomait. A történetből kiderül: mi a közös az apától kapott játéknyusziban, a hűtőben lapuló málnában és a délutáni labdázásban, és az is, hogy miként köti őket össze a mosolyuk és miért is fontosak annyira a közösen átélt pillanatok.

– A történet bármely gyermek számára hasznos lehet, hiszen előbb vagy utóbb mindannyian átélik az apukájuk hiányát – tette hozzá az írónő. – Az apák dolgoznak, a kicsik bölcsődébe, óvodába kezdenek járni, de előfordulhat válás, különköltözés is. Sok gyerek még akkor is nehezen viseli a szülőtől való elválást, ha az csak pár órára vagy napra is szól. Épp ezért fontos, hogy megértsék: az apukájuk akkor is szereti őket, ha épp nincsenek együtt.

A kötetet a szerző a bölcsődés, óvodás korosztálynak ajánlotta, a Láng Anna keze munkáját dicsérő rajzok pedig bájosak és szerethetők.

Az Apa szeret interaktív kötet lett, mert fontosnak tartotta Farkas Nóra, hogy személyre szabható legyen. Bele lehet ragasztani az első közös fotót, legújabb képeket és a kicsik bele is rajzolhatják az apai szeret nyomait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában