fitness

2019.05.19. 16:08

„Játszóteret” kapnak a felnőttek is Barcson

Többfunkciós fitneszpark kivitelezése kezdődik nem sokára Barcson, miután a város sikeresen szerepelt a nemzeti szabadidő- és egészségsport programba.

Koszorus Rita

Barcs még 2016-ban nyújtotta be pályázatát, s mostanra kezdődhetnek el a kivitelezési munkálatok a kiválasztott területen. A hatvanhat négyzetméteres sportpark a Köztársaság utcában kap helyet, ott, ahol bárki számára könnyedén elérhető lesz.

– Azt szeretnénk, ha ezt tényleg mindenki használná – mondta lapunknak Árvai Erika, a barcsi önkormányzat főtanácsosa. – Azt reméljük, hogy mivel a városközpontban kap helyet és a környékben iskolák is vannak használni fogják az eszközöket a diákok is. Ráadásul a közelben található társasházak lakói is kimozdulhatnak a szabadba mozogni és sportegyesületek is használhatják kiegészítő edzésként.

Többféle tolózkodó, bordásfal, korlát, hát- és hasizom erősítő is helyet kap a létesítményben, amely várhatóan már idén nyártól a barcsiak feltöltődését szolgálja majd.

Ezzel azonban nincs vége az egészségtudatos fejlesztéseknek a Dráva-menti városban, hiszen terveznek még egy fitneszparkot. Azt a szabadstrandon alakítják majd ki, hogy azok is megtalálják a nekik való kikapcsolódást, akik az aktív pihenés hívei. Ez a park is hasonló méretű és felszereltségű lesz, mint a belvárosi.

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában