időjárási jelenségek

2020.03.04. 15:33

Jégdrazsék között az ibolyák, szupercella volt a megye felett

Szupercella alakult ki a kedd este Somogy megye felett. Hetes és Mernye felett bő negyed óráig esett a jég. A látványos légköri jelenségről többen készítettek fényképeket.

Góz Lilla

Forrás: Schmall Rafael

Borsó nagyságú jég esett Hetesen és Mernyén kedden este. A viharos időjárást megyeszerte több helyütt felhőszakadás, és égzengés kísérte.

– Szupercella akkor alakul ki, amikor egy zivatarfelhő több légköri tényező okán úgynevezett forgó feláramlással rendelkezik, dél felől érkezett egy mediterrán ciklon megyénkbe, ami átvonult felettünk, majd a hidegfront előterében jégviharok alakultak ki – mondta el Schmall Rafael aszrofotós, aki a jelenséget meg is örökítette Kaposfő felett. Megjegyezte: a szupercella ritkának számít márciusban, de korábban decemberben is tapasztalt hasonlót. Nagy Renáta hetesi kertjében ibolyákat fotózott le, amelyeket jég borított.

Fotó: Schmall Rafael

– Késő délután öt óra után negyed órán át esett a jég a falunkban – mondta el lapunknak a hetesi Nagy Renáta. Hozzátette. szerencsére kertjében nem okozott kárt a pár centis hajtásokban a borsó szemű jég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában