májusi hideg

2019.05.11. 16:00

Jobban fázunk, mint tavaly, négyszer annyian fűtenek

A hideg időjárás miatt vissza kellett kapcsolni a távfűtést a kaposvári Kinizsi Lakótelepi Tagiskolában. A tantermekben és a folyosón is hűvös volt, a leghidegebbet azonban az intézmény tornatermében mérték, ahol napközben mindösszesen tizenöt fokot mutatott a hőmérő.

Marosi Gábor

Gáz kazán

Május elseje után már hidegek voltak a radiátorok a Kinizsi-iskolában. A meleg idő miatt döntött úgy az intézmény vezetése, hogy nem fűtenek tovább. Az elmúlt napokban azonban nagyot változott az időjárás és késő ősziesre váltott az idő, az iskola épülete pedig gyorsan kihűlt. A diákokat ezért a tornaterembe nem is engedték be, a szülőktől pedig az kérték, hogy meleg ruhában küldjék el gyermekeiket az iskolába, nehogy megfázzanak. Csikósné Kovács Emőke tagintézmény-vezető helyettes kérdésünkre elmondta: kedden értesítették a Kaposvári Vagyonkezelőt, hogy szeretnék visszakapcsoltatni a távhőszolgáltatás. A cég azonnal elindította a fűtést és fél nap alatt újra bemelegedtek a tantermek, így megfelelő körülmények között tanulhattak tovább a diákok.

Zanatyné Uitz Zsuzsanna, a Kaposvári Vagyonkezelő Zrt. távfűtési műszaki vezetője megkeresésünkre úgy fogalmazott: ha május tizenötödikéig a társasházak és a közintézmények igénylik a fűtést, akkor biztosítják számukra. A távfűtési hőszolgáltatás egész évben folyamatosan működik, mivel vannak olyan fogyasztók, mint például a kórház is, ahol ezt biztosítani kell. Zanatyné Uitz Zsuzsanna kiemelte: az időjárás miatt eddig idén egyszer sem állították le a fűtési szolgáltatást és az előrejelzések is azt mutatják, hogy a jövő hét elejéig ez így is marad.

A Kaposvári Vagyonkezelő felhívja a figyelmet, hogy, aki nem szeretne fűteni, annak lehetősége van arra is, hogy lekapcsolja a szolgáltatást. Az elmúlt évben egyébként április tizennyolcadika után már senki nem kérte, hogy kapcsolják be a fűtést, de két évvel korábban még május másodikáig voltak igénylők. A vagyonkezelő adatai szerint a napi hőfelhasználás az előző év hasonló időszakához képest megnégyszereződött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában