tapasztalatszerzés

2019.11.23. 20:00

Jól dolgoztak Milánóban, büszkék a diákjaikra

Az Erasmus+ mobilitás programnak köszönhetően harmadik alkalommal indultak el a KSZC Rudnay Gyula Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai Milánóba. A tanulók egy külföldi gyakorlaton vettek részt az olasz városban.

Marosi Gábor;

– Tizenöt diákot vittünk a kirándulásra – fogalmazott Orbán Erika, a Rudnay-iskola angoltanára. – Hat rendész tanuló, név szerint: Baráth Lionel, Kintler Bence, Dömös Anikó, Plell János, Csomai Dávid és Nagy István feladata az volt, hogy bent maradtak a „Cittá di Milano” azaz „Milánó városa” elnevezésű négycsillagos kempingben. Ez egyben a szálláshelyünk is volt, pár kilométerre a városközponttól, illetve háromra a San Siro stadiontól. A diákok feladata a kemping őrzése volt. Két műszakban járták körbe a területet és figyeltek az emberekre, illetve azokra a lakókocsikra, melyeket a tulajdonosaik ott tartottak garázsban, vagy a szabad ég alatt. Kollégámmal mi is többször körbejártuk velük a területet, ami bizony nem volt kicsi, de a diákok élvezték a munkát és lelkiismeretesen odafigyeltek mindenre – mondta Orbán Erika.

Két másik tanuló, Gulyás Annamária és Ferenczi Fanni pedig az olaszországi koordinátorszervezet, az Evolvo irodájában kapott munkát. A feladatuk többek között az volt, hogy társaik élelmezését koordinálják. Négy diáklány, Kiss Jennifer, László Bettina, Horváth Nikol és Fülöp Petra Alexandra ugyanakkor a The English Project nyelviskolában kisgyerekeknek tanítottak angol nyelvet. Három hegesztőfiú a C.R.M. Unipersonale céghez került, ahol az egyik születésnapját ünneplő diákot tortával köszöntötték.

 

Új lehetőségek

Orbán Erika kiemelte: a tanulókra nagyon büszkék, hiszen minden munkahelyről pozitív visszajelzést kaptak. A diákok ugyanis tisztelettudóan viselkedtek és jól is dolgoztak. Hozzátette: az Erasmus+ program az Európai Unió egyik legsikeresebb kezdeményezése, mely több millió ember életére van hatással. Segíti a fiatalok munkába állását, erősíti az emberek aktív társadalmi szerepvállalását, támogatja a társadalmi beilleszkedést és új lehetőségeket kínál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában