tragédia

2018.08.16. 11:35

Jótékonyságra buzdít a gyászoló család

Egy 15 éves ságvári fiú fulladt a Balatonba a hétvégén Balatonvilágosnál. A fiú testvérével vízibiciklizett a parttól száz méterre, amikor eltűnt a vízben. A vízimentők szonárral kutattak a fiú után, s négy rendőrhajó is a helyszínre sietett, valamint egy helikoptert is bevetettek. A szerencsétlenül járt fiút éjszakába nyúló keresés után találták meg.

Koszorus Rita

A tragikusan elhunyt fiú édesanyja a közösségi oldalon fordult ismerőseihez, s bejegyzésében a találgatások megelőzése érdekében részletesen leírta a balesetet. – A gyerekek az aligai strandon vízibicikliztek – olvasható a nyilvánossá tett bejegyzésben. – Már a mélyvíznél jártak, amikor Gergő beugrott, nem számított rá, hogy mennyire mély. Nem ért le a lába és sokkot kapott. Nővére próbálta megmenteni, de semmi esélye nem volt. Gergő elsüllyedt. A Vízimentők éjszakába nyúlóan keresték, ezúton is köszönjük nekik áldozatos munkájukat.

A minap Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke osztotta meg követőivel az édesanya újabb posztját. Amelyben arra kérte ismerőseit, hogy fiuk temetésén egy szál fehér rózsával emlékezzenek rá, s a koszorúkra szánt összeget a Vízimentőknek ajánlják fel. – Nagy hálával tartozunk azért, hogy szeretett fiúnkat nem hagyták egész éjszaka egyedül a víz alatt – fogalmazott a gyászoló anya. – Áldozatos és fáradhatatlan munkával az éjszaka sötétjében is folyamatosan dolgoztak. Csodálatos, önkéntes emberekből álló non-profit szervezet ez, amely adományokból tartja fent magát. Szeretnénk mi is ezáltal hozzájárulni ahhoz, hogy jobb felszereléssel gazdagodva több sikeres mentést hajthassanak végre, és minél kevesebb szülőnek, testvérnek kelljen azt átélni, amit nekünk.

Bagyó Sándor közösségi oldalán azt írta: Gergő halálának üzenetét fel kell vállalni. – A jelenlegi helyzetnél sokkal jobb állapotokat kell elérni – fogalmazott a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke. – Összetett és sokrétű munkát kell folytatnunk mindannyiunknak, ahhoz, hogy ilyen vízi balesetek a jövőben ne forduljanak elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában