jelzés érték

2019.06.28. 11:30

Kamarai védnöki tábla a minőségért

Védnöki tábla a minőségért: a vendéglátósok június végéig jelentkezhetnek a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara kiírására. A program 2002-ben indult, s azóta három megyében – Somogy, Zala, Veszprém – 122 étterem, illetve cukrászda érdemelte ki a rangos elismerést.

Harsányi Miklós

– Célunk, hogy a legjobb vendéglátóhelyek kapják meg a védnöki táblát – mondta Kurucz János, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tanácsadója. – Alapos és szerteágazó ellenőrzés után nyerhetik el a minősítést a vállalkozók, akik önként jelentkeznek a kamarai felhívásra.

A vendéglátósok először önminősítést készítenek az üzletükről, ezután a kamara képviselői próbafogyasztást tartanak az ellenőrzésre kijelölt vendéglőben. S csak a számla kifizetése után fedik fel kilétüket a szakemberek, akik az étterem konyhájában is terepszemlét tartanak. Kurucz János azt mondta: az értékelés során számos körülményt vesznek figyelembe. Így az ételek minőségétől és választékától kezdve a helyiségek tisztaságán át azt is nézik, hogy az adott vendéglőben van gyermekszék, borlap. Arra is kíváncsiak, hogy milyen a helyiség berendezése, külső megjelenése. A minőségi vendéglátást népszerűsítő programot 2002-ben három megyei kamara – a somogyi, a zalai és veszprémi – indította el, s a védnöki táblával rendelkező vendéglátóhelyeken három évente utóellenőrzést tartanak.

– Ha egy helyen romlik a szolgáltatás minősége, akkor visszaveszik tőlük a táblát – hangsúlyozta a SKIK munkatársa. – Ez is garanciát jelenthet a vendégek számára. Somogyban tavaly volt utóellenőrzés, július közepétől augusztus 20-ig Veszprém megyében zajlik a vizsgálat.

Az éttermek, csárdák és cukrászdákon kívül kávézók is indulhatnak a SKIK kiírásán. A jelentkezési határidő június 30-án jár le, Somogyból csütörtökig négy vállalkozás – három étterem és egy cukrászda – jelezte részvételi szándékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában