Országos Mentőszolgálat napja

2019.09.03. 09:00

Kaposvári csapat főzte a legjobb marhapörköltet

A somogyi mentőautó-flotta is bővül. Az Országos Mentőszolgálat az idén és jövőre újabb 254 mentőautót vásárolhat kormányzati forrásból, melyből az idén 160 közbeszerzése már lezárult.

Harsányi Miklós

Így ezzel a 2010 óta beszerzett mentőautók száma 953-ra emelkedik, a mentőautók átlagéletkora országszerte öt év alá csökken.

A járművek két kategóriában érkeznek, a B-kategóriás, négykerék-meghajtású járművek mentőgépkocsiként, míg a C-kategóriások rohamkocsiként állnak szolgálatba.

– Az autók érkezésének időpontja a gyártás függvénye – közölte kérdésünkre Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs és pr-vezetője. – A darabszám alapján az ország minden részébe, így Somogyba is jut az új mentőjárművekből. A megyét is érinti az OMSZ történetének eddigi legnagyobb eszköz- és műszerbeszerzése, melynek révén két és fél­ezer mentéstechnikai eszközt – köztük 300 defibrillátort, 150 lélegeztetőgépet – osztunk ki mentőállomásaink között. A beszerzés 1,6 milliárd forintos kormányzati forrásból valósult meg. Tab új mentőállomásának átadása is a közeljövőben várható.

Az Országos Mentőszolgálat napját hétvégén tartották a budapesti Városligetben. Mentési bemutató színesítette a rendezvényt, a Somogyot képviselő kaposvári csapat – Szita János, Ribarics Róbert, Borbély Péter, Kakstedter Tamás, Poth András – marhapörköltjével nyerte a főzőversenyt, melyen tíz, egyenként öttagú csapat bizonyította tudását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában