Elismerés

2017.12.07. 11:30

A kaposvári cukorgyár lett az Év munkáltatója

A cukorgyár lett az év kaposvári munkáltatója. Az elismerést Szita Károly adta át a vállalatnak.

Góz Lilla

Kaposvár polgármestere köszöntőjében elmondta: a cég sokaknak ad biztos megélhetést és erősíti a város gazdaságát. Szeptember első napjai óta nagy a munka a kaposvári cukorgyárban. A 123. kampányban a 220 állandó dolgozó mellett 45 főt foglalkoztatnak. Kaposvár polgármestere szerdán adta át az Év munkáltatója elismerést a vállalkozásnak.

Szita Károly köszöntőjében elmondta: a cukorgyár hosszú évek óta biztos megélhetést kínál a dolgozóinak és erősíti a város gazdaságát. – Akkor igazán erős egy város, ha erős a közössége, ez a lelki erő sokszor többet ér az anyagiaknál. De anyagiakban és jólétben akkor lehet igaz ez a mondás, ha a gazdasága is erős egy városnak, azon túlmenően, hogy munkát ad a városban és a város környékén élőknek, lehetőséget is ad arra, hogy a befizetett adóforintokból közjóra, közcélokra tudjunk minél többet fordítani – tette hozzá Kaposvár polgármestere. Szita Károly azt mondta: elkötelezett híve, hogy a helyben működő vállalkozások ne csupán telephelyként tekintsenek a városra.

Kiemelte, hogy a cukorgyárnak kiemelt szerepe volt a Hősök templomának építésében is. Szita Károly szerint teljesen összhangban fejleszt a kaposvári vállalat a város célkitűzéseivel. Kiemelte: a cukorgyár elindult egy olyan úton, ami a város energetikai önállóságát célozza meg. Az elismerést 2015-ben alapította a város. Az első évben a kaposvári húsüzem, a Kométa, tavaly pedig a Videoton kapta a díjat. A javaslattételben a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége segített. A cukorgyár kereskedelmi és marketing igazgatója úgy fogalmazott: ez a díj is arra sarkallja a vállalatot, hogy minél jobb munkakörülményeket teremtsen a jövőben is.

– Ez a díj elismerés, másrészt felelősség is, a jövőben próbálunk a munkakörülményeken javítani, hiszen ez egy több mint 100 éves üzem, ahol van még mit dolgoznunk – mondta el Kovács Gergely.

A munkatársak szerint a kaposvári cukorgyár egy kiszámítható munkahely, ahol jó dolgozni. Sokaknak évtizedek óta ez a munkahelye. Kovács József elmondta:minden juttatásuk több, mint amit a Munka Törvénykönyve előír. Továbbá évente mintegy 450 ezer forintnyi cafetériát kapnak, valamint 13.és 14. havi bérpótlékot. De biztosítanak számukra évente 100 kg cukrot, valamit kulturális rendezvényekre ingyenes belépőjegyet vagy éppen kedvezményes üdülési lehetőséget. A mostani cukorkampány várhatóan január végén ér véget, addig a tervek szerint egymillió tonna cukorrépát dolgoznak fel, a gyár életében az eddigi legnagyobb mennyiséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában