Jöhetnek a gólyák!

2017.08.17. 07:00

Kaposvári Egyetem: bőven van kollégiumi férőhely

Figyelembe veszik a szociális helyzetet, az Kaposvári Egyetemtől való távolságot, a felsőbb éveseknél pedig a tanulmányi átlagot.

Koszorus Rita

Nyolcszázkilencvenegy diáknak tud kollégiumi ellátást biztosítani a Kaposvári Egyetem, tudtuk meg Végvári Györgytől, az intézmény stratégiai és oktatásfejlesztési rektorhelyettesétől. – Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy bőven van hely nálunk – mondta el kérdésünkre a rektorhelyettes.

Hozzátette: csak a campuson található új kollégiumban 348 hallgatót tudnak elhelyezni. Itt kétágyas szobák, saját fürdőszobával és internetkapcsolattal várják a szeptembertől beköltöző tanulókat. Ez az egyetem legmodernebb kollégiuma, s ehhez képest alakul a költsége is. Az államilag finanszírozott képzésben résztvevő hallgatók számára 15 ezer 500 forint, míg az önköltségen tanulók számára 27150 forint a kollégium ára.

A Csukás Kollégiumban, amelynek valamivel alacsonyabb a komfortfokozata a hallgatók már nem kapnak saját fürdőt, ám ez olcsóbb szálláslehetőség. A beköltöző ösztöndíjas fiatalok számára itt havi 11650 forint, míg a költségtérítéssel tanulók számára 23800 forint a szállás ára.

A kaposvári Bajcsy Zsilinszky utcában található Kaffka Kollégium árai ezeknél szerényebbek, 9320 és 20970 a kollégiumi díj. A kollégiumi költségek egyébként már négy éve változatlanok, az intézmény szálláslehetőségei nem drágultak. – Elsősorban arra törekszünk, hogy az elsőéves hallgatókat felvegyük kollégiumba – mondta Végvári György. – De figyelembe vesszük a szociális helyzetet, az Kaposvári Egyetemtől való távolságot, a felsőbb éveseknél pedig a tanulmányi átlagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában