hálóőrök csatája

2019.06.21. 11:23

Kapusháborúban diadalmaskodott a fiatal kaposvári hálóőr

Barkóczy Kristóf, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U13-as csapatának kapusa megnyerte csapatával a első osztályú dél-nyugati csoportot, és joggal gondolhatná az ember, hogy most a pihenés ideje következik. Ő azonban úgy döntött, elindul a múlt hétvégén Szegeden megrendezett Kapusháború elnevezésű tornán is, melyet szintén megnyert.

Sonline

Ebben a versenyben kifejezetten a kapusok küzdenek egymással, speciálisan erre kialakított pályán, csapat nélkül. A négy perces meccseken, szigorúan meghatározott és betartatott szabályok szerint a két hálóőr rúg egymásnak. A mérkőzés négy percig, vagy négy gólig tart.

 

– A selejtezők szakaszában voltak igazán nehéz ellenfelek – kezdi beszámolóját Kristóf. – Ez annyit jelent, hogy ebben a versenyben nem csak nagyon jól kellett tudni védeni, hanem jól is kellett kapura lőni. Aki csak az egyikben is gyengébbnek bizonyult, az bizony kiesett.

A kapusháborúban a hálóőrök csatáztak egymással

Az ifjú kapus egész éven át edzett, de ezt a versenyt sem vette fél vállról. A fizikai felkészülésen túl a várható ellenfelekből is alaposan felkészült.

– A tornát megelőzően folyamatosan figyeltem kik neveznek. Nem csak magyar csapatok kapusai, de a környező országok tehetségei is jelentkeztek a megmérettetésre. A topolyai TSC Akadémiáról például kifejezetten erős ellenfelek érkeztek. Akiről csak lehetett videókat kerestem, elemeztem játékukat, próbáltam megtalálni azt, amiben gyengébbek.

Az alapos felkészülés meghozta eredményét: Kristóf nyolc meccséből hetet megnyert, így állhatott a dobogó legfelső fokára.

– Túl azon, hogy Szegeden szikrázó napsütés mellett közel negyven fok volt végig a verseny alatt, tényleg minden tudásomra és tapasztalatomra szükség volt, hogy nyerni tudjak – emlékszik vissza Barkóczy Kristóf. – Edzőm, Mitring István írta gratulációját követően, hogy ez egy tisztán kapus specifikus verseny, amit megnyerni csak azoknak sikerülhet, akik technikailag, fizikailag és mentálisan is felkészült állapotban vannak. Úgy érzem most minden részlet összeállt ahhoz, hogy ez sikerüljön.

A kapusháborúban nem csak védeni kellett tökéletesen

Az elkövetkező pár hétben most már tényleg a pihenésé lesz a főszerep. Július 15-én kezdődik meg az akadémián a felkészülési időszak, és a csoport bajnokaként a csapatra a következő szezonban is nagy feladat vár. Az U14-ben már az országos bajnoki címért indulhat az együttes és a többszörösen bizonyított kapusa is.

 

Barkóczy Kristóf egészen fiatalon 2014-ben játszott a Rákóczi korosztályos csapatában. A megfelelő alapokat Házi László edzővel rakták le, és fejlődése azóta is töretlen. Ez kellett ahhoz, hogy a mostani Kapusháborút magabiztosan nyerhesse. Pedig a szabályok sokat követeltek a hálóőröktől: egy tizenegyszer tizennyolcas pályán kellett védeni a az ötször két méteres kaput. Az ellenfél a saját 3,5-es vonaláról rúgva próbált gólt szerezni. Lötyögésre nem volt idő: a támadásokat tíz másodperc alatt végre kellett hajtani, így volt tartható a négy perces meccsek feszessége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában