örömszerző

2018.12.17. 17:55

Karácsonyi mozivarázs mindenkinek jár

Több mint kétszáz iskolás ingyen mozizhatott hétfőn Kaposváron. A Kultik mozikban országszerte kétezer gyermeknek nyújtanak felejthetetlen élményt az ünnepek előtt. Sokan ugyanis közülük még sohasem jártak moziban.

Góz Lilla

Óriási pattogatott kukoricával és üdítővel a kezükben, hátukon iskolatáskával libasorban mentek a mozitermekbe a kaposvári diákok. A Legendás állatok: Grindelwald bűntettei című filmet láthatták.

– Én a Rákócziból jöttem és nem láttam még ezt a filmet. Havonta maximum egyszer jutok el moziba – mondta el Major Péter Krisztián. Barátja, Horváth Marcell is izgatottan várta, hogy egy premier filmet láthasson.

– 2,5 órás a film és azt mondják, hogy nagyon izgalmas – mondta el Török Emese. A Kodályos tanuló hozzátette: a mozi kikapcsolódás neki és nagy öröm számára, hogy barátaival együtt filmezhet.

Maráczi Attila a Kodály iskolából hetvenöt hatodikos, hetedikes és nyolcadikos gyerekkel érkezett a moziba.

– Nyolcadikos osztályfőnökként csináltam egy gyors közvélemény kutatást a diákok körében. A húsz fős osztályból heten még sohasem voltak moziba, ami eléggé megdöbbentő – tette hozzá. Megjegyezte: sok tanuló nem engedheti meg magának, hogy moziba menjen barátaival, családjával.

– Röpködnek az örömükben, hogy itt lehetnek. Reméljük, hogy a kezdeményezésből hagyomány lesz – mondta el Maráczi Attila.

Hagyomány már, hogy az ünnepek előtt a Kultik mozik vendégül látják a gyerekeket országszerte.

– Kaposváron több mint kétszáz gyereknek szerveztünk jótékony filmvetítést, a családsegítő szolgálat segített abban, hogy a legrászorultabbak részesülhessenek a mozi varázsában – mondta el Szabó Krisztián. A Kultik Kft. ügyvezetője hozzátette: a film mellé pattogatott kukorica és üdítő is járt. Hódmezővásárhelyen öt éve, Szentesen és Pécsen négy év rendeznek jótékonysági vetítést. Idén több mint kétezer gyermeknek nyújtanak moziélményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában