Járványügy Somogyban

2020.03.26. 11:30

Katonai sátorban is szűrik a fertőzötteket Nagyatádon

Katonai sátrat építettek a nagyatádi kórház elé, itt végzik el a koronavírus-gyanús eseteken a szükséges szűrővizsgálatokat. A somogyi egészségügyi intézményt nem csak az egyenruhások támogatják, egy nagyatádi nő virágokkal kedveskedett a dolgozóknak, egy lábodi kisbolt pedig tisztálkodási és tisztítószereket vitt az ápolóknak, orvosoknak.

Góz Lilla

Katonai sátrat állítottak a nagyatádi kórház bejáratához; a kaposvári MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai ezred négy katonája dolgozott az összeállításán és a szakszerű rögzítésén. A nagyatádi kórház közösségi oldalán azt közölte, hogy a sátorban végzik a koronavírus-gyanús eseteken a szükséges szűrővizsgálatokat, így jobban el tudják különíteni a betegeket. Duplán dolgoztak a katonák, ugyanis az első vizsgálósátor megrongálódott az erős szélben és használhatatlanná vált. – Az új sátor már ellenáll az időjárás viszontagságainak és belső béléssel rendelkezik, ami biztosítja a benti állandó hőmérsékletet – mondta lapunknak Szlávecz Imre László főtörzsőrmester.

A kaposvári logisztikai ezred feladata a veszélyhelyzetben, hogy javítsa a civil lakosság biztonságérzetét.

Nem csak a katonák, hanem több helyi magánszemély is segíti a nagyatádi kórház dolgozóinak munkáját. Baloghné Szalai Krisztina liliomokkal, rózsákkal és szegfűkkel ajándékozta meg a dolgozókat. A Lábod Diszkont tulajdonosa pedig szappannal, fertőtlenítőszerrel támogatta a kórházat. Kedden pedig egy mosógép és szárítógép érkezett a központi laborba, amelyet magánszemélyek támogatásából vásároltak.

Vitaminital, szájmaszk, szendvicsek

Egyre többen szeretnék megköszönni megyeszerte az egészségügyi dolgozók munkáját. A siófoki kórház dolgozóinak szájmaszkokat készítenek, naponta szendvicset visz be nekik egy helyi vendéglátós. A Kaposi Mór Oktató Kórház dolgozóinak a Swiss Laboratory Kft., amelynek kaposvári a cégvezetője, egy raklapnyi vitaminitalt ajándékozott. Marcaliban magánszemélyek gyűjtöttek tisztítószereket, ásványvizet, teát, kávét a kórház dolgozóinak, amelyeket a napokban szeretnének átadni.Az adományozók nem csak a kórházi dolgozókra, hanem a mentősökre is gondolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában