képviselő hiány

2019.09.10. 14:00

Képviselők kerestetnek: ezerszám jelentkeztek

Hétfőn lejárt a határidő az egyéni képviselő-, valamint polgármester-jelöltek számára, hogy leadják ajánlóíveiket.

Koszorus R.

A megyében összesen 561 polgármester jelölt van, a beérkezett ajánlóíveket folyamatosan ellenőrzik – tájékoztatott Sárhegyi Judit, a Területi Választási Iroda vezetője. A tízezer lakosnál kisebb települések esetében 2355 egyéni képviselő-jelölt adott le ajánlóívet a megadott határidőig.

Ők – nyilvántartásba vételük esetén – az úgynevezett kislistás választáson vesznek részt. Tehát a képviselő-testületben kiosztható mandátumokat a legtöbb voksot elért jelöltek között, sorrendben osztják ki.

A tízezer lakosnál nagyobb lélekszámú somogyi városokban összesen 171 választókerületi képviselő-jelölt gyűjtött és adott le ajánlásokat és 141 képviselő aspiránst tettek fel kompenzációs listára.

A megyei listát állítani szándékozó jelölő szervezetek keddig nyújthatják be ajánlóíveiket, és jelenthetik be listájukat. Az ehhez szükséges íveket nyolc szervezet vette fel, s jelezte ezzel, hogy megyei listát szeretne állítani. Közülük kettő jogerősen nyilvántartásba vételre került, és még négyen hozták vissza és jelentették be listájukat, amelyek ellenőrzését folyamatosan végzi a Területi Választási Iroda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában