közlekedés

2019.11.18. 18:00

Kerékpárút épül a 61-es főúton

Tíz éve várják a kerékpárút elkészültét, s rövidesen megépül a 61-es főút Szabadi és Nagyberki közti szakaszán.

Koszorus Rita

Ezen a szakaszon rengeteg a kerékpáros, nagy a balesetveszély. – Amikor a mi orvosunk nem rendel, sokan járnak át a szabadi doktorhoz – mondta Deák Gyula, Nagyberki polgármestere. – Ráadásul vannak, akik Nagyberkibe járnak dolgozni és a két település között van Kisgátpuszta is.

– Nagy a forgalom a két település között – hívta fel figyelmünket a problémára Antal Lajos, Szabadi polgármestere is. – Nagyon jó lenne, ha végre elkészülne, mert valóban balesetveszélyes így az útszakasz.

A fejlesztésre 110 milliós támogatást nyertek a Települési- és Területfejlesztési Operatív Programból (TOP), s már tavaly októberben el kellett volna készülnie. – Tíz éve várunk erre, s már csak kivitelezőre lenne szükség, hogy megvalósuljon – mondták a településvezetők, akik abban bíznak, hogy még az idén megtalálják a kivitelezőt a munkára, s 2020 elején megkezdődhet az érdemi munka.

A Somogy Megyei Önkormányzat, mint projektmenedzsment-szervezet vesz részt a kerékpárút létrehozásában. Tőlük azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a projektre a közbeszerzést hamarosan kiírják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!