fejlődés

2019.07.22. 15:58

Kétszáz millióból újulnak meg a zártkerti utak

– Kétszáz millió forintból újul meg 27 zártkerti út Kaposváron – mondta el Szita Károly polgármester hétfői sajtótájékoztatóján Kaposfüreden. A városrészben 76 millió forintból korszerűsítik a Szőlőhegyi utat.

Góz Lilla

– A megújuló út jobb minőségű kijárást biztosít a Deseda parthoz, a kilátóhoz, a játszótérre és pincékhez is – jegyezte meg Szita Károly. A polgármester hozzátette: a város idén közel egymilliárd forintot költ az utak fejlesztésére, ebből kétszáz millió forint jut a zártkertiekre.

 

Az önkormányzat célja, hogy a városrészek 27 zárkerti útjai teljes mértékben megújuljanak, segítve az ott lakók közlekedését. Nagy Attila, a kaposfüredi részönkormányzat képviselője elmondta: nagy vágya volt a helyi lakosoknak, hogy megújuljon ez az útszakasz, de sok kaposvárinak is van itt birtoka, így az egész város nyer a beruházással.

- A Szőlőhegyi út a Nostra darálékából kapott egy alapot, erre jön finom zúzalék fedőréteg, amit bitumenes emulzióval megöntözünk és behengereljük – tette hozzá a képviselő. Megjegyezte: a csapadékvíz elvezetőket és dupla csöves átereszt is kialakítanak a kaposfüredi szakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában