Kaposvár

2018.10.23. 09:00

Kevesebb a hely, több a türelem; elnézőbb az autós és a felügyelő

Több mint 150 parkolóhelyet érintenek az építkezések Kaposváron, sok autós kényszerül arra, hogy az otthonától, vagy a munkahelytől távolabb rakja le gépkocsiját.

Fenyő Zsuzsa

A Németh István Program keretében több helyen zajlik építkezés a városban, többek között az útfelújítás és a távhőberuházás miatt felbontott utak sokszor okoznak bosszúságot az autósoknak. Nem csupán a megszokottól eltérő közlekedés, hanem a kevesebb parkolóhely is megnehezíti a sofőrök életét. A parkolóhelyek ideiglenes hiánya főleg azoknak okoz gondot, akiknek éppen egy építési területre szól a díjmentes parkolásra jogosító igazolványuk vagy a meghatározott fizetőparkolóba megvásárolt bérletük, ezért számukra a kaposvári önkormányzat új parkolóterületeket jelölt ki.

– A kaposvári önkormányzat az ott lakóknak és azoknak, akik egy építési területre váltották meg a parkolóbérletüket levélben megküldte, hogy az építkezés ideje alatt hol parkolhatnak – mondta Mágó Armand, a Városháza sajtóreferense. – Például aki az Anna utcában parkolt eddig, mivel ott most útépítés van, őt beengedik az Iskola közbe. Az önkormányzat mindenkit értesített, és személyre szabottan jelölték ki az új területeket, ahol az illető díjmentesen parkolhat. Folyamatosan küldtük ki a tájékoztatókat, és érintettek még a felújítás előtt kézhez kapták a leveleket.

– A parkolóhelyek csökkenése miatt türelmesebbek vagyunk az építkezések környékén szabálytalankodó, vagy a pótdíj nélkül parkoló autósokkal – nyilatkozta Herczeg Attila, a kaposvári városgondnokság vezetője. – A pótdíjfizetésre kötelezett autósok száma sem változott az elmúlt időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában