nyári balesetek

2019.08.24. 14:00

Kevesebb vízi sérüléssel úsztuk meg a strandszezont

Eddig közel háromszáz esetben riasztották a gyermekmentőket a Balaton déli partján.

Góz Lilla

Balatonfenyves, 2017. június 5. Fürdõzõk a balatonfenyvesi szabadstrandon 2017. június 5-én. MTI Fotó: Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Vasárnapig teljesítenek szolgálatot Balatonlellén azok az orvosok és mentősök, akik tizenkettedik szezonjukat kezdték meg az idén a Magyar Gyermekmentő Alapítvány közreműködésével. Hivatalosan június 15-től augusztus 25-éig végzik a mentéseket és vonulnak a balesetekhez Balatonlellén, és a város hatvan kilométeres körzetében.

– Jó hír, hogy nagymértékben csökkent a vízi balesetek száma. Allergiás rosszullétek, szívbetegségből fakadó problémák, közúti balesetek és napszúrás miatt riasztottak minket – mondta el Gesztes Éva, az alapítvány szakmai igazgatója. Egy rohamkocsi felszereltségével rendelkezik az esetkocsijuk, amellyel könnyen tudtak közlekedni, még a nagy forgalomban is gyorsan a helyszínre értek. Minilabor, mobil ultrahang, újraélesztő készülék, csontfúró és intubáláshoz szükséges eszközök is rendelkezésre állnak. A riasztásokat a 104-es számról kapják, a kaposvári irányítási csoport hívja őket rádión.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában