fejlesztés

2019.02.22. 16:40

Kicserélik a hidroglóbuszt is

Ivóvízminőség-javító program projektindítóját tartották csütörtökön a községben: a csaknem 403 millió forintos beruházásnak köszönhetően tiszta ivóvizet kap jövőre Darány és Istvándi. A két dél-somogyi településen több mint 1500-an élnek.

Harsányi Miklós

Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte: Somogyban tizenhét településen zajlik a több százmillió forint értékű fejlesztés, hogy egészséges ivóvízhez juthasson a lakosság. A jövő szempontjából kiemelkedő, megyénket tekintve összesen három milliárd forintos beruházás kiváló alapnak tekinthető. Villányi László, Darány polgármestere rámutatott: a műszaki, technológiai korszerűsítés hosszú távon is meghatározó a községek életében.

A részletek kapcsán közölték: a beruházás mintegy 403 millió forintba kerül. A beruházás megkezdődött, Darányban új kutat fúrtak, s mindkét településen kicserélik a hidroglóbuszt, kétlépcsős víztermelési technológiát építenek ki, a meglévő hálózat mechanikai tisztításán kívül a bekötővezeték cseréjét is elvégzik. A fejlesztés 2020 áprilisában fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában