videó!

2019.07.12. 14:10

Kis rókákról mesél a gamási fiú legújabb filmje

Rókamese néven jelent meg legújabb kisfilmje Budavári Rolandnak. A gamási fiú tavaly különdíjjal tért haza a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválról. A 19 éves somogyi fiatal különleges összeállításokban mutatja be az erdők csodálatos állatvilágát.

Góz Lilla

Hat évesen határozta el, hogy vadász lesz Budavári Roland. Fényképezőgéppel a nyakában felnőtteket meghazudtoló távolságokat járt be az erdőben. 2016–ban pedig szarvasbőgésről készített filmjéért a Kárpát-medencei Természetfilm Szemlén különdíjat kapott. Két évvel később Ahogy én vadászom alkotását ismét különdíjjal jutalmazták. A forgatókönyvet is ő írta, amelyet édesanyjával átnézetett, a felvételek készítésekor pedig édesapja volt segítségére. Azóta pedig elkészült egy újabb alkotása Rókamese néven, amelyet napokban mutatott be. Filmjében festői erdei környezetben, szarvasbogár és éti csiga mászik a fatörzsön, a kotorékokból pedig róka kölykök bújnak elő és megszeppenve figyelik lakhelyük és környékét.

– Tavaly és idén májusban forgattam a kotoréknál, próbáltam fa mögé bújni és álcázni magam vadászruhában – mesélte Budavári Roland. Hozzátette: sikerült pár méterre megközelíteni az állatokat.

– Az volt a célom, hogy egy régi zenére mesébe illő környezetben mutassam be a kicsi róka kölyköket – tette hozzá a gamási fiú. A videómegosztó oldalon közzétett kisfilmje pár nap alatt elért több mint ötezres látogatószámot. Budavári Roland leérettségizett a szőcsényi Széchenyi Zsigmond Szakgimnáziumban, vadgazda mérnöknek tanulna tovább Szegeden, Gödöllőn vagy Sopronban, de szeretne mellette dolgozni is. Ahogy én vadászok filmjének második része nyár végére készül el.

– A tervek szerint augusztusra már be fogom fejezni. Szeretnék televíziókat is megkeresni egy másik készülő alkotásommal, ebben egy szarvasbika és liba vadászatot örökítettem meg– jegyezte meg a fiatal fiú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában