mulatság

2018.06.07. 20:13

Kitáncolták a Koppányvölgye májusfáját

A Koppányvölgye Idősek Otthonában a május elején állított májusfát táncolták ki az otthon lakói, dolgozói és a meghívott vendégek a napokban.

Márkus Kata

A szervezők a májusfaállítás hagyományát igyekeztek megőrizni és feleleveníteni az otthonban. A hagyomány szerint a legények a faállítás előtti éjszaka választották ki a megfelelő fát, melyet hajnalban állítottak fel a lányos házak előtt ezzel jelezve udvarlási szándékukat. Az otthon életében is majdnem így történt, de a kiválasztott sudár fát reggel ásták ki, majd délelőtt folyamán állították fel az otthon kertjében, előtte azonban gondosan feldíszítették és egy vörösboros üveg is került rá.

Június elején eljött az idő, hogy kitáncolják a fát. Erre az alkalomra a dolgozók gyermekei tánccal, énekkel készültek, a konyhai dolgozók bográcsban készült pörkölttel örvendeztették meg a lakókat és vendégeiket. Az ünnep meglepetésvendégét Zana Szilvia orvosigazgató jelentette be a jelenlevőknek. Weisz Viktor, a 2012/13-as évben megrendezett The Voice somogymeggyesi döntőse szerzett felemelő pillanatokat az otthon lakóinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában