rendezvénysorozat

2020.02.16. 10:22

Klímaharcos Európáért küzd a Momentum

Cseh Katalin EP képviselővel szerveztek beszélgető estet Kaposváron a Momentumosok.

Sonline

– Tudjuk, hogy ijesztőek a politikusok, de az első sorba is lehet ülni – így bátorította fórumának résztvevőit Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője Kaposváron. Többször is elmondta: egy rendezvénysorozatot szerveznek, hogy találkozhassanak az emberekkel.

A képviselő beszélt az Európai Parlamentben végzett munkájáról, de képviselőként az emberekkel való találkozást tartja feladata „legjobb” részének. – Amióta kint vagyok az EP parlamentben, azért küzdök, hogy egy erős, egységes Európát hozzunk létre. – hangsúlyozta. Mint mondta: – Egy globális probléma kellős közepén ülünk, klímavészhelyzet alakult ki, amire forradalmi megoldások kellenek.

Cseh szerint Európa képes arra, hogy a klímavédelmi harc élére álljon. Bereczki Dávid, a Momentum Mozgalom kaposvári és Somogy megyei elnöke ennek kapcsán elmondta, hogy a helyi önkormányzat ezentúl figyelembe veszi egy beruházás esetében, hogy az környezetkímélő-e vagy sem. – Majd hozzátette: a szándék adott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában