Komáromi Ferenc emlékverseny

2019.06.13. 16:14

Szürkebarát és vörösbor érdemelte ki a nagyaranyat

A rekeszdűlői XI. nyílt borverseny mezőnyét horvát gazdák nedűi is színesítették, melyeket négy bizottság szakértője bírált.

MW

A horvát borászok is fejet hajtottak a borházalapító elismert somogyi borász, az idő előtt eltávozott Komáromi Ferenc emléke előtt. Velük együtt nemzetközi mezőny erősítette a rekeszdűlői XI. nyílt borversenyt, ahol a somogyi borászok és hobbiborászok 156 mintát tettek le a szakértők elé bírálatra. Ezzel a versennyel ápolták Komáromi Ferenc emlékét, aki rendkívül sokat tett a somogyi borászatért az élete során.

A rekeszdűlői XI. nyílt borverseny mezőnyét kiváltképp a horvát gazdák nedűi színesítették az idén. Újra a fehér borok vitték a prímet, közülük 84-et neveztek. A 47 vöröshöz 20 rozé, 2 fehér és egy rozé gyöngyöző, valamint egy rozé pezsgő és egy siller társult. A horvát gazdák 21 mintát küldtek, 18 fehéret és 3 vöröset. A borversenyen végül 37 bronz, 59 ezüst és 35 arany minősítés született. Nagyaranyat két bor kapott, a horvát Vinarija Matocec 2018-as szürkebarátja, valamint a Konyári Pincészet 2017-es vegyes vörösbora. A Komáromi Ferenc Emlékversenyt a Somogyi Hírlap is támogatta. A díjakat Biró Norbert adta át, aki a megyei közgyűlés és a Dél-Balatoni Borút Egyesület elnöke is.

A versenyen sok szőlősgyöröki, balatonboglári és balatonlellei borász indult, de Csurgóról, Kötcséről, Kadarkútról, Cserénfáról és Somogycsicsóról is küldtek be borokat szép számmal a gazdák. A szőlősgyöröki Szent Anna borház is több borral versengett a megmérettetésen. Horvátországból leginkább a kaptoli borászok tettek ki magukért, és nem is távoztak üres kézzel. Megígérték, hogy visszatérnek még, erősítve ezzel a két régió borbarátságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában