Kaposvár

2017.10.13. 19:01

Könnyebb lesz a közlekedés – új utak a zártkertekben is

Megújulnak az utak a kaposvári zártkertekben. A következő három évben a bontási törmelékekből készült aprókavicsokból javítják ki az úttestet a többi között a Zselic Kertvárosban. Az első ütemben 130 millió forintból 27 utca újul meg.

Stanics Adrienn

A Borostyán utcában már elkezdődött az útfelújítási munka a Zselic Kertvárosban. Az itt élők azt mondták: örömmel fogadják a megújult utat. Nagyon várták már az útfelújítást, rengeteg volt a kátyú és nagy volt a sár.

- Ráfért nagyon a felújítás erre a kis útra – tette hozzá a három éve itt élő Bikali Ferenc. A Zselic Kertváros képviselője szerint az itt élőknek egyre fontosabb ez a fejlesztés. Kiemelte: egyre többen élnek a zártkertekben, ezért is fontos ott is a fejlesztés.

- Nagyon sok gyermekes család él itt – hangsúlyozta Czimmermanné Németh Andrea, részönkormányzati képviselő. – Egyre többen költöznek ki a zártkertekbe a friss levegő és a város közelsége miatt. Nekik elengedhetetlen a jó minőségű út a közlekedés miatt.

Bontási törmelékből újul meg az út

Kaposvár 2020 végéig szóló hároméves zártkerti útfelújítási programot indított el. Ennek első üteme már elkezdődött. – 1157 háztartás található a zártkertekben. Ez azt jelenti, hogy 3145 kaposvári él ezen a környéken állandó lakcímmel. Ezért is döntöttünk úgy, hogy 2020 év végéig tartó útfelújítási programot indítunk a zártkertekben, amelynek az első üteme 130 millió forintba kerül – jelentette be sajtótájékoztatón Kaposvár polgármestere, Szita Károly.

Az utakat a kaposvári Németh István program részeként elbontott épületek bontási törmelékéből építik meg. – Az inert-hulladéklerakón megtört építési törmeléket rakjuk legalulra. Az alapozást követően az utakat apró szemű, bányából hozott zúzalékkal vonjuk be, a lejtős, vízmosásos szakaszokon pedig bitumenes réteget is húzunk az útra – ismertette a technológiát Kaposvár főmérnöke, Tóth István. A tervek szerint összesen 27 utca újul meg, 24 kilométer hosszan. Még az idén 14 utcában kezdik el a felújítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában