kívánalom

2019.07.03. 11:30

Konténeres postát akar Mosdós, de túl drága

Egyszerűen eladta a postahivatal helyiségét a tulajdonos Mosdóson, emiatt júliustól átalakulóban a szolgáltatás. A helyiek egy konténerben működő postát szeretnének, de egyelőre túl drága ez a megoldás.

Kovács Gábor

A posta hibájából alakult így a helyzet, de a falu issza meg a levét! – így summázta Keresztes József polgármester az áldatlan helyzetet. Néhány éve a Magyar Posta kiszervezte a működtetéssel együtt a helyi szolgáltatást egy vállalkozónak, és neki eladták az épületet is. Később a szolgáltatást visszavette a posta az illetőtől, de az épület maradt a tulajdonában. Most azonban eladta az ingatlant, így a postának mennie kell.

– Több alternatíva is felmerült – mondta Keresztes József. – Az egyik az volt, hogy az önkormányzat adja át a polgármesteri hivatal egyik sarkát, és azt alakítsuk át postának, de a személyzet is az önkormányzat költségeit terhelte volna. Ez 1,5-2 millió forintba került volna.

Ehelyett a képviselő-testület úgy foglalt állást, hogy azt szeretnék, ha a jövőben egy konténerben működne ezentúl a posta. Ilyet láttak Balatonakarattyán. Ez az előzetes kalkuláció alapján 800 ezer forintba került, és 20 méterre állították volna fel a polgármesteri hivataltól. Azonban kiérkezett a helyszínre a posta két szakembere, akik felmérték a terepet, az áram- és internetszolgáltatást, és ezután 1,5 millió forintos költségvetést nyújtottak be. A polgármester tételes elszámolást kért az áremelkedésről, de választ ezidáig nem kapott.

Érdeklődésünkre a Magyar Posta Zrt. kommunikációs osztályától azt a választ kaptuk, hogy Mosdóson nem szűnik meg a postai szolgáltatás, ideiglenesen mobilposta működik majd. Hozzátették: való igaz, hogy Mosdóson a posta bérleti szerződését az ingatlan tulajdonosa július 2-val felmondta, mivel az épületet eladja. A Magyar Posta a felmondásról értesülve rögtön megkezdte a tárgyalást az önkormányzattal.

Az egyeztetések elhúzódása miatt július 3-től a posta új elhelyezése nem biztosítható, ezért ideiglenesen a településen gépkocsival közlekedő mobilposta látja el a házhoz kézbesítést, felvételt, amely napi 10 percben a kijelölt tartózkodási helyen is elérhető. Eddigi tapasztalataik alapján a mobilposta indulását követően már nagyon gyorsan pozitívan vélekedik a lakosság erről a szolgáltatásról, az emberek általában megszeretik a mobilpostát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában