Balaton Camino

2019.10.16. 13:30

Kortalan kikapcsolódás volt a Balaton Camino

2017 februárjában három barátnő, Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna útnak indult, hogy felfedezze a téli Balatont.

Góz Lilla

Fotó: Chripko Lili

Idén harmadik alkalommal szervezték meg a Balaton Caminot, ezúttal azonban ősszel. Tíz nap alatt járták körbe a tavat, hétfőn fejezték be útjukat. Összesen 200 kilométert, több mint 300 ezer lépést tettek meg több száz résztvevővel.

– Naponta 150-200-an sétáltak velünk, mindenki megtalálta a maga számára kényelmes tempót – mondta el Budavári Dóra szervező. Hozzátette: idén a fenntarthatóság és a gyerekbarátság jegyében sétáltak, a legfiatalabb résztvevőjük nem volt még egy éves sem.

– Azt tapasztaljuk, hogy egyre több a még nyitva tartó szálláshely, vendéglátó egység. Célunk volt az őszi Balaton bemutatása, ebben szerepet kapott a minőségi gasztronómiai kínálat is – jegyezte meg Budavári Dóra. Finomakat ettek a Kistücsökben, a Palettában és a Hableányban is. Hozzátette: nagy öröm számukra, hogy a sétálás sokakat arra sarkallt, hogy rendszeresen mozogjanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában