ínyencek

2018.05.30. 17:52

Különleges borvacsorára hív a Somogyi Hírlap

A Somogyi Hírlap magára vállalta a Kapos Étterem Rotary termében megrendezendő borvacsora szervezését, ezzel is szerepet vállalva a dél-balatoni borok népszerűsítésében.

K. G.

A Vigasságok terén rendezi meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Somogy Megyei Önkormányzat a II. Somogyi Borfesztivált június 8-9-10-én. Ezen a hétvégén a Vármegyeháza udvarán több helyi program várja a közönséget. A somogyi pálinka különlegességek, somogyi sonka-sajt ínyencségek kóstoltatása mellett 19 pincészet képviselteti majd magát a Balatonboglári Borvidékről. A tavalyi évhez hasonlóan ismét megjelennek a dél-balatoni borászok Kaposváron, az idén már hét helyi étteremben rendeznek borvacsorákat.

A Somogyi Hírlap ez alkalommal is magára vállalta az egyik, a Kapos Étterem Rotary termében megrendezendő borvacsora szervezését, ezzel is szerepet vállalva a dél-balatoni borok népszerűsítésében. A június 7-én, csütörtökön 18 órakor kezdődő rendezvényen a négy fogásos vacsora közben a Katona Borház borait kóstolhatják a résztvevők.

Az ételek és borok párosításai remek élményt kínálnak. Elsőként a menün pisztáciás szárnyasmáj pástétom vajastészta szerepel, mellé 2017-es Flört jár (Irsai Olivér-Sárgamuskotály száraz fehérbor). Meleg előételnek zöldfűszeres lazac-pisztángfilét lehet fogyasztani rukkolás zöldsalátával, citrusmártással, és 2017-es Semillonnal (száraz fehérbor). A főétel mézben sült ropogós kacsacomb lesz lilakáposzta rétessel, fűszeres pecsenyével, házi rösztivel, ehhez 2016-os Sauvignon Blanc kortyolható (Mogyorós dűlőválogatás, száraz fehérbor). Desszertnek Rippl-Rónai kupolát tálalnak, hozzá egy 2012-es Cabernet Sauvignont (száraz vörösbor).

A borvacsora előzetes bejelentkezést követően belépőjegy helyszíni vásárlásával látogatható. A jegy ára fejenként négyezer forint. A Katona Borház borai kedvezményesen megvásárolhatók elvitelre is palackonként 1000-2000 forintos áron. A borvacsorára az alábbi elérhetőségek valamelyikén várjuk a jelentkezésüket: [email protected], vagy a 30/298-6861-es telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában