applikáció

2018.06.10. 14:00

Kutyabarát, vega helyek: elkészült a Balatoni Gasztrotérkép

Izgalmas újdonságokkal jelentkezik idén a Balatoni Gasztrotérkép csapata: mostantól egy kattintással letölthető applikációjukban fiatal hazai vállalkozók új helyeit és a már megszokott prémium vendéglátóhelyeket is bemutatják. A papír alapú kiadvány pedig több száz ponton elérhető, a balatoni régióban és a fővárosban.

Góz Lilla

A 120 ezer ingyenes angol és magyar nyelvű példányban, összesen 64 vendéglátóhellyel – köztük éttermek, borászatok, cukrászdák és szálláshelyek, pálinkafőzdék – jelent meg az idei kiadvány. Újdonság, hogy a gasztrotérkép mostantól digitális formában is elérhető. A Balatoni Gasztrotérkép célja továbbra is az, hogy a magas minőségű, lehetőleg nem csak a szezonban nyitva tartó szolgáltatókat népszerűsítse, és segítséget nyújtson a tájékozódásban minden gasztronómia iránt érdeklődő látogatónak. Az idei kiadásban külön jelölést kaptak a szezonális helyek, melyek igazán elkötelezettek a magas minőségű vendéglátás iránt. A márka egy baráti összefogásból nőtte ki magát mára egy, az egész Balatont felölelő, meghatározó gasztro-iránytűvé.

Az idei az ötödik térkép, korábban két északi parti, egy déli parti és a tavalyi első, egész Balatont felölelő kiadvány jelent meg. A projektben résztvevő vendéglátóhelyek száma három év alatt megsokszorozódott, ami egyértelműen jelzi, hogy egyre több fiatal vállalkozó hisz a magas minőségű vendéglátásban. Idén már a vegetáriánus kínálattal rendelkező helyeket is jelölik, az ingyenesen letölthető digitális változatban külön kiemelik, hogy hol lehetséges bankkártyás fizetés, melyek az akadálymentesített szolgáltatók, és persze feltüntetik, hogy melyik vendéglátóhely kutyabarát, hol van gyerekmenü.

– Idén a legnagyobb újításunk, hogy sikerült digitális formátumban is létrehoznunk a Balatoni Gasztrotérképet. A mi feladatunk az, hogy minél több emberhez eljusson a kiváló vendéglátósok híre és minél többen induljanak útnak és fedezzék fel a régió legjobb éttermeit, borászatait, vendéglátóhelyeit az év 365 napján. – vélik a készítők Szauer Judit és Budavári Dóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában