videó

2019.08.19. 20:00

Kutyajó dolguk volt Fonyódon a strandolóknak és ebeiknek

Ez volt az első kutyás nap, ám a siker miatt a szervezők jövőre akár többször is rendeznének hasonlót.

Turbéki Bernadett

– A strand és a rendezvény legnagyobb értéke, hogy a családokat összehozza, barátságok szövődnek – mondta Dobi Imre, rendezvény ötletgazdája. Szerinte idehaza a felelőségteljes állattartástól még mindig messze vagyunk.

– Olaszországban például nem szorítják jogszabályok közé az állattartást, bármelyik plázába bevihetők, akár élelmiszerek közé is az ebek, ám tudniuk kell viselkedni. Az osztrák, német, angol állattartóknak is más a hozzáállásuk, mint a miénk. Ők megbecsülik, amijük van, és felelősséget vállalnak érte – mondta Dobi István, aki szerint a kutyák nyitottak a tanulásra, a gazdin múlik, hogy elrontja, vagy együtt tanul az ebbel.

– Pepe két éves német középspicc – mutatta be kutyáját a békéscsabai Simon Csaba, aki látássérültként nevezett be a fonyódi versenybe. – Sajnos hazánkban csupán egy para-agility versenyt rendeznek évente Gyulán, ám én itt is szeretnék helyt állni – mondta. Párja segítségével futott végig az akadályok között, a kutya pedig csengővel a nyakában teljesítette a feladatokat. A versenyre idén huszonhatan neveztek. – Németországból jöttünk, nem is sejtettük, hogy ilyen programmal vár bennünket a strand – mondta két német hölgy.

 

A rendezvényen egész nap állatorvos válaszolt a strandolók kutyás kérdéseire. – Hoztak egy kutyust térdkalácsficam gyanújával, egy másikról azt kérték, mondjam meg a korát, mert menhelyről hozták el, és számtalan kérdést tettek fel ételallergia témakörében – mondta Juhász Csaba állatorvos, aki szintén elhozta négylábúját az első versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában