fotók

2019.09.29. 17:42

Kutyajó programon keresték a legszuperebb ebeket

Kaposvár legszuperebb kutyái találkoztak az idei, nyolcadik Szuper-eb fesztiválon szombaton. A rendezvényen szépségverseny és örökbefogadási lehetőség is volt.

Koszorus Rita

A mezőny legkisebb kutyáját keresték a pályára sorban bevezetett kistestű ebek között a Best Dog Kutyaiskolában. A kutyák türelmesen várták az ítészek döntését, majd egy csivava és gazdája örülhettek a nyereménynek. Miután az apró lábú kedvencek elhagyták a „ringet”, érkeztek a méretes házőrzők, közülük egy kaukázusi juhász került ki győztesként. Majd a leginkább várt epizódként Kaposvár legszebb kutyáját választották ki a jelentkezők közül. A jól nevelt jelentkezők közül egy dobermann került ki győztesként.

 

A szépségversenyek azonban csak egy szeletét adták a nyolcadik Szuper Eb fesztiválnak, hiszen akinek még nem volt – vagy nem volt elég – kutyája, az akár örökbe is fogadhatott egyet. A Kutyatár Egyesület önkéntesei ugyanis azokat a négylábúakat hozták el a rendezvényre, akik gazdira várnak.

Persze bemutatók is voltak, a rendőrebek mellett a Somogy Megyei Kinológiai Egyesület és a Best Dog Kutyaiskola rendezvényén a „diákok” is bemutatkoztak. – A fesztivál nem titkolt célja, hogy felhívjuk a figyelmet a felelős állattartásra – mondta lapunknak Szmolka János, az egyesület elnöke. – Meggyőződésem szerint ennek része, hogy a kutya bizonyos fokú kiképzésben részesüljön. Ez alatt azt értem, hogy gond nélkül menjen pórázon, szót fogadjon, behívásra a gazdához jöjjön. A szocializálás is fontos, a kiképzés részét képezik a közömbösségi gyakorlatok kutyákkal és emberekkel.

Ezeket is bemutatták azoknak az érdeklődőknek, akik egyelőre csak barátkoznak a kutyaiskola gondolatával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában