tilos parkolás

2018.11.22. 09:00

Lavíroznak a kukások, sok a szabálytalan parkoló

A hulladékszállítás napján rendszeresen megnehezítik a parkoló gépjárművek a kukásautók közlekedését, a megyeszékhelyen.

Góz Lilla

– A helytelenül várakozó, parkoló autók nagyban akadályozzák az ürítéseket – mondta el Szilágyi Ádám, a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. A szállító járművezetők nehezen tudnak manőverezni a szűk területen, s tipikus probléma, hogy a két, egymás mellett szorosan parkoló autó közül nagyon nehéz kihúzni a kukákat. Szilágyi Ádám megjegyezte: a gépi ürítésnek van egy hátsó hatótávolsága, amihez hely szükséges, hogy a szállító felemelje az edényeket.

– Gyakran ütközik akadályba az elszállítás a lakótelepeken, a Gyakorló iskolánál, a Domus környékén, az Agóránál, a Honvéd közben is. A társaság ügyvezetője kéri a kaposváriakat, hogy könnyítsék meg munkájukat azzal, hogy az ürítés napján ne álljanak olyan helyre, amellyel akadályozzák a szemétszállítást. Télen sötétebbek, néha ködösek a reggelek, nehéz ilyen látási viszonyok között lavíroznia a sofőröknek. A belvárosban reggel hét óráig próbálják teljesíteni a szelektív és kommunális hulladék begyűjtését, hogy ne akadályozzák a közlekedést, de a szabálytalanul parkoló gépjárművek ezt megnehezítik.

Naponta ötven tonna települési hulladékot visznek el Kaposváron a szemétszállítók hat járaton, tizennyolc dolgozóval. Szelektív hulladékból pedig két fordulóval átlagosan 8–9 tonnát szállítanak el a városlakóktól.

– Közös érdekünk váro­sunk rendezett utcaképe, ebben kérjük a kaposváriak segítségét – húzta alá lapunknak Szilágyi Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában