balhé nemeskisfaludon

2017.11.09. 11:30

Lemondtak a képviselők, mert nem tudtak dolgozni a polgármesterrel

Lemondott a képviselő-testület három tagja Nemeskisfaludon, ezért működésképtelenné vált az öttagú testület. A képviselők nem tudnak együttműködni a polgármesterrel, mert állításuk szerint nem jelent meg az üléseken, és nem tudták elérni. Emiatt új választásokat kellett kiírni.

Kovács Gábor, [email protected]

Tarthatatlan a helyzet, így fakadt ki az egyik képviselő a legutóbbi hivatalos ülés nyilvános jegyzőkönyve szerint, amely a böhönyei közös körjegyzőségnél megtalálható. Ebbe beletekinthettünk mi is. A képviselők azt mondták: semmilyen kapcsolatuk sincs a polgármesterrel, aki az ülésekre sem jár el. Abban sem biztosak, hogy a közmunkaprogramot szabályosan irányítja. A kialakult problémákkal a polgármester nem foglalkozik, a krízishelyzeteket nekik kell megoldaniuk. A polgármestert kérték, sőt kötelezték önkormányzati ügyekben válaszadásra, de ezekre 60 napon túl sem reagált. Közmeghallgatást nem hív össze, hogy szembenézzen a választóival.

Az egyik képviselő azt is felrótta, hogy amikor a falubusz működésképtelen lett, a saját költségén 218 ezer forintot költött a javíttatására és a téli gumikra, azonban a polgármester nem engedélyezte az összeg kifizetését. Tárasaival együtt a három képviselő azt közölte, hogy tántoríthatatlanok, ők inkább felállnak. Vezér Ákos böhönyei jegyző arról tájékoztatta őket az ülésen, hogy a következő választásig a testület és a polgármester funkcióban marad, így semmilyen terület nem marad majd ellátatlan az önkormányzatnál.

Puccs történt, így kommentálták a történteket a faluban. A település központjában közmunkások a virágokat téliesítették éppen, egy férfi talicskán tolta a virágtartókat.

– Nem lehet itt hinni senkinek, mindenki beszél mindent. Sajnáljuk, hogy így történt – mondta az egyik közfoglalkoztatott nő. Aztán azt is hozzátette, szerinte, hogy mi volt az oka a történteknek. – Egymást „eszik” itt az emberek, ez régen is így volt...

– Nem volt alapja a vádaknak, az száz százalék – állította Horváth Tímea. – Azt kifogásolták egyesek, hogy nincs itt napi szinten a polgármester, hanem inkább a háttérből irányít. Pedig sokat tett a faluért: nem sok olyan település van, ahol évente kétszer ajándékcsomagot osztanak a lakóknak.

Egy borostás férfi viszont inkább a lemondott képviselőknek adott igazat, azt dörmögte elsietve, hogy napok óta nem látta a polgármestert.

A polgármester szerint a vádak nevetségesek, mindennap itt van a faluban, hiszen itt is lakik. Hivatalosan nem is tud arról, hogy lemondtak a képviselők, csak a pletykákból. Nem volt ott az ülésen ugyanis.

– Engem a munkám minősít, most is három sikeres Start-közmunkaprogram zajlik éppen – mondta Molnár Zoltán. – Kiemelendőnek tartom a virágkertészetünket. Ez önálló bevételt biztosítana az önkormányzatnak. Fél hektáron levendulaültetvényt hoztunk létre, 400 négyzetméter fóliasátrat húztunk fel, több ezer virágot ültettünk, rengeteg munka volt vele. Erre a saját pénzemből is áldoztam, mert három hónapja nem kaptam fizetést.

A polgármester azt bizonygatta, hogy a saját pénzéből finanszírozta a falunapot, egy azóta megszűnt fürjtelepet létesített a lakosoknak, rendbe hozatta a régi bolt épületét, áramszámlákat fizetett. Arra a felvetésre, hogy az egyik képviselő viszont a saját költségén javíttatta a falubuszt, Molnár Zoltán azt felelte: nyújtsa be a számlát, és az önkormányzat kifizeti, a polgármester személyétől függetlenül.

– Az aprófalvak máról holnapra élnek, a polgármesterség pedig hálátlan munka – folytatta Molnár Zoltán. – Az ember a szívét-lelkét beleteszi. Nekem ez kihívás volt, hogy mentsük meg ezt a szép, jó fekvésű kis falut. Nem indulok újra a választáson, sőt az is lehet, hogy lemondok én is előtte. Ha valakinek kell a helyem, átadom, csinálja. Más politikai karrierjével nem foglalkozom.

A helyi választási bizottság 2018 január 21-ére tűzte ki az önkormányzati képviselők és az új polgármester választását Nemeskisfaludon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában