Somogy Polgáraiért

2019.02.20. 08:33

Krenner István nem ijedt meg a nehézségektől

Krennert István, a Hans Pausch Kft. ügyvezetője szerint a digitalizáció és a robottechnika elemi erővel söpör végig az iparban, s azok a cégek győzik a változást energiával, amelyek minden téren következetesen lépést tartanak a fejlődéssel.

Harsányi Miklós

A 64 esztendős cégvezető, aki nemrég a Somogy Polgáraiért díjat vette át, úgy érzi: a fiatal somogyi műszaki értelmiségben nagy tartalék van, kreativitásukra most különösen szükség van.

– Nem szabad megrettenni az utunkba kerülő nehézségektől – emelte ki Krennert István ügyvezető. – Legyen szó nagy horderejű gazdasági döntésről vagy kisebb, a napi termelést érintő átalakításról, szerintem tanácsos, ha csapatban gondolkodunk, s akkor jó eséllyel jönnek az eredmények.

Krennert István egy Inke közeli erdésztanyán 1955-ben született, édesapja erdész volt. A kamaszkori műszaki tárgyak iránti vonzódás ugyan erősnek bizonyult, ám a természet, az erdő utáni rajongás örök szenvedély maradt. A kaposvári gépipari technikum után a budapesti Bánki Donát műszaki főiskola gépgyártás-technológia szakán 1985-ben diplomázott, s immár 23 éve dolgozik a német tulajdonú tapsonyi, orvosi röntgenberendezés gyártásra szakosodott cégnél. A csaknem 180 dolgozót alkalmazó, mintegy 2,4 milliárd forint bevételű vállalkozásnál többek közt mammográf készülékekhez gyártanak alkatrészeket, s CT-vázakat, burkolatokat készítenek. Nagy világcégeknek dolgoznak, s hiába a gondosan szervezett és felépített rendszer, a szakképzett munkaerő hiányát Tapsonyban is érzik. Krennert István szerint olykor rögös út vezet a sikerhez, ám a kitűzött célt így is teljesítik, legfeljebb még több energiát mozgósítanak.

– A cég telephelyén az '50-es években az állami gazdaság gépállomása volt, most viszont egy modern üzemben dolgoznak a munkatársaim – folytatta a Somogy Polgáraiért díjjal jutalmazott ügyvezető. – Sikeresen pályáztunk és így lehetőségünk nyílik arra, hogy tovább modernizáljuk a termelést: CNC, lézer és hajlítógépet kívánunk üzembe helyezni, amely az alkatrészgyártást teszi gördülékenyebbé. A fejlesztés öt új dolgozó felvételét teszi lehetővé.

Krennert István ahogy a napi munkát és a stratégiai feladatokat megtervezi, úgy a jövőre is előrelátóan készül. Nyugdíjba vonulása után a tulajdonosok számítanak tapasztalatára, s tervek szerint szaktanácsadóként marad a cég kötelékében. Bizakodva megjegyezte: kedvenc hobbijaira rövidesen az eddiginél több időt fordíthat. Vadászik, s másik szenvedélye a bringázás; kiváló erőnléti edzés számára egy 50-60 kilométeres menet, de volt, amikor 120 kilométert pedálozott a Balaton környékén.

– A munka után szükség van a csendre, az elmélyülésre – mondta. – Ehhez az erdő, a vízpart ideális hely, a fizikai, szellemi kikapcsolódás biztosítja a lendületet a folytatáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában