fejlődés

2018.11.22. 06:55

Lerakták a mézeskalácsfalu alapjait Kaposújlakon

Az idén már ötödszörre készítik el a mézeskalácsfalut Kaposújlakon a Kaposújlaki Családi Kör Egyesület szervezésében. Az édes kis település alapjait szombaton gyúrták meg egy közös foglalkozáson Noé Kornélia népi iparművész irányításával.

Fenyő Zsuzsa

– Szombaton a helyszínen megsodortuk és mintára vágtuk a tésztát és hamarosan ki is sütjük – mondta el Balazsiné Balaskó Mária, a Kaposújlaki Családi Kör Egyesület elnöke. – Körülbelül tizenöten vettek részt a foglalkozáson, de sokan mondták, hogy majd a következő találkozóra jönnének inkább, hiszen akkor díszítjük majd ki az elemeket, és ez jóval látványosabb szakasza lesz az építkezésnek.

Balazsiné Balaskó Mária hozzátette, hogy az önállóan elkészített mézeskalács házakat is várják. A terem közepén egy mini kiállítást alakítanak majd ki ezekből az alkotásokból, és a három legjobban sikerült mézeskalács házikót díjazzák is. A szervezők az öt éves jubileum alkalmából egy minden eddiginél nagyobb mézeskalácsfalut szeretnének összeállítani. Az avatóünnepség december kilencedikén lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában