az igazság jövője

2019.10.18. 17:31

Letették a bíróképzés balatoni centrumának alapkövét

Ünnepélyes keretek között tették le egy újabb bírósági képzési intézmény alapkövét Balatonszemesen.

K.G.

Az épületegyüttes a legkorszerűbb digitális eszközök által támogatott oktatások lebonyolítását teszi majd lehetővé. Az 1270 négyzetméter alapterületű központi épület oktatási célokat szolgál, míg egy másik, 1320 négyzetméteres épületrész a képzésen részvevők étkezési- és szálláslehetőségét biztosítja. A beruházás azért vált időszerűvé, mert a bírósági képzéseknek eddig helyet adó budapesti épület kicsinek bizonyult az elmúlt években.

Az alapkőletételen Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke kiemelte: a Magyar Igazságügyi Akadémia (MIA) által rendezett és koordinált képzések száma 400-ról 4 ezerre emelkedett, a résztvevők száma 5 ezerről 18 -25 ezerre nőtt. Az új épület magában hordja annak a lehetőségét, hogy a bíróképzés közép-kelet európai centrumává váljon. Az építkezés 2021 januárjára fejeződhet be.

 

Az építészek, a belső építészek és a majdani használók, a bírók és igazságügyi alkalmazottak közösen alakították az épület külső és belső képét. Véleményezték a formálódó látványterveket, anyagmintákat. Fontos szempont volt, hogy az épületek harmóniában legyenek a környező fákkal és terekkel, ezért nagy üvegfelületeket alkalmaznak. Azt is szem előtt tartották, hogy a modern, de időtálló épületegyüttes tökéletesen illeszkedjen a balatoni tájba és tükrözze a magyar tenger hangulatát. A tervezésben és a kivitelezésben nagy hangsúlyt kap a környezettudatosság és az energiahatékonyság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában