szabadulás

2019.04.25. 16:20

Ma engedték ki a két kaposvári gyilkos fiatalt

Ma hagyhatta el a szombathelyi börtönt V. Dávid és K. Mihály, akik 2008-ban különös kegyetlenséggel meggyilkolták osztálytársukat. Jó magaviseletükért feltételesen szabadulhattak a most 28 éves fiatalok.

Barkóczy László

a pécsi börtön

A szombathelyi törvényszék online portálja tette közzé miszerint a két gyilkosság vádjával 2010-ben jogerősen elítélt fiatal elhagyhatta a büntetés végrehajtási intézményt csütörtökön. Indoklásuk szerint:

„Mindketten első bűntényesek, a cselekmény elkövetésekor 10. osztályos gimnazista tanulók voltak, ahogy a sértett is. Fogvatartásuk alatt összesen 46 alkalommal voltak intézetelhagyáson, jutalomban 33- illetve 46-szor részesültek, míg fenyítésük nincs. Több éve dolgoznak a bv. intézetben, 4,2 illetve 4,4-es eredménnyel leérettségiztek. A sértett szülei által indított kártérítési perben a vádlottakkal szemben megállapított összesen 8 millió Ft megfizetése a sértetti jogi képviselő nyilatkozata alapján teljes összegben megtörtént. Az igazságügyi pszichiátriai szakértői lelet és vélemény szerint az elítéltek személyiségszerkezete -a korábbi szakértői vizsgálatokkal összevetve- pozitív irányba változott, agressziót a pszichológiai vizsgálat nem jelez, a beilleszkedésre törekvés megállapítható.”

A „táncsicsos gyilkosság” néven elhíresült ügyről már korábban több alkalommal is megírtuk, 2008-ban az két akkor még 17 éves V. Dávid és K. Mihály és az áldozat osztálytársak voltak, s korábban jó barátok. Aztán a két elkövetőnek egyre terhesebb lett korábbi barátjuk társasága, “idegesítette őket”, ezért elhatározták, hogy megölik. Jó előre eltervezték, még el is próbálták a gyilkosság minden mozzanatát. A tragédia napján áldozatukat egy városszéli tóhoz csalták, ahol leírhatatlan kegyetlenséggel bántalmazták. Az áldozat küzdött az életéért, még életjeleket mutatott, amikor a sekély vízű tóba lökték, és köveket, betondarabokat dobtak rá gyilkosai.

Ma a Szombathelyi Törvényszék közölte: mint másodfokú bíróság helybenhagyta a Szombathelyi Törvényszék BV Csoportja végzését, amelyben rendelkezett az elítéltek feltételes szabadságra bocsátásáról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában