lakossági fórum

2019.05.16. 18:46

Magyar gyerekek szülessenek és magyar kultúrában nőjenek fel

Országjáró körútja során a somogyi megyeszékhelyre érkezett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke.

K.G.

A Szivárvány Kultúrpalotában tartott fórumot a közelgő európai parlamenti választások előtt.

– Azt szeretnénk, ha Európát megvédenék az új vezetői – szögezte le Gelencsér Attila, Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője, aki hozzátette: Brüsszel fejezze be a kettős beszédet a babaváró program és a migránskártyák ügyében.

– Közel vagyunk a határhoz, ezért a kaposváriaknak nem mindegy, hogy a bevándorlást támogató vagy ellenző erők kerülnek hatalomra, hogy biztonságban folytathassuk a nyugodt építkezést – jegyezte meg Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Még az ükunokáink életét is meghatározza majd a mostani választás, utalt erre a miniszterelnök-helyettes. A tömegesen érkező bevándorlóktól ugyanis a következő generációk sem szabadulhatnak meg könnyen, és a párhuzamos társadalmak kialakulásával a nyugat-európai országok megszokott élete véget ér.

– Azt akarjuk, hogy a migráció térnyerése helyett nálunk magyar gyermekek szülessenek és magyar kultúrában nőjenek fel! – jelentette ki Semjén Zsolt. – Az a kívánságunk, hogy az európai politikusok térjenek vissza az alapító atyák örökségéhez, akik a keresztény civilizációra és a sokszínű nemzetekre építették fel az uniót. A mostani brüsszeli vezetők pedig hagyják abba azt az önfeladást, amit művelnek.

Semjén Zsolt hozzátette: mivel mi nem gyarmatosítottunk senkit, történelmi felelősségünk ebben nincs, ezért a magyarok jó lelkiismerettel dönthetnek arról, hogy kivel akarnak együtt élni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában