Félrenyelt

2019.01.18. 15:08

Majdnem megfulladt az egy éves kislány a párizsitól

 Sikeresen mentettek meg egy balatonfenyvesi kislányt a Magyar Gyermekmentő Alapítvány munkatársai szerdán.

Koszorus R.

A kicsi egy ételdarabot nyelt félre, amely elzárta a légutat, nem kapott levegőt. Az egyéves kislányt több mentőegység kiváló együttműködésének és a jó mentésirányításnak köszönhetően tudták megmenteni. Ezért a szakemberek közösségi oldalukon hívták fel a figyelmet a kicsik helyes táplálására.

Az alapítvány közösségi oldalán a következőket tanácsolja: életkornak megfelelő élelmiszer megválasztásával, gondos előkészítéssel (más és más lehet szükséges: aprítás, főzés, turmixolás stb.), ülő, nyugalmi helyzetben történő étkeztetéssel sokat tehetünk a félrenyelések megelőzésért. A fent leírt esetben az ételdarabka túl nagy volt, kisebb falatok adagolásával lehet, hogy elkerülhető lett volna a légút teljes elzáródása.

Érdemes arra is felkészülnünk mi a teendő, ha hasonló helyzetbe kerülünk, hogyan tudunk hatékonyan segíteni, milyen műfogásokat kell alkalmazni.

Erről az alábbi videón tájékozódhatunk:

 

A fotó illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában