ünnepi programok

2020.12.12. 20:00

Manók lepik el Marcalit advent alatt

Hétről hétre megújul Marcali főtere az adventi időszakban. A Marcali Művelődési Központ kreatív műhelyének jóvoltából december első hetében újrahasznosított anyagokból készült hóemberek díszítették a teret, a héten pedig a Mikulásra várva egy nehéz év éjszakáján című rajzpályázat nyertes alkotásai láthatóak.

Andricz Gabriella

A célunk, hogy kivigyük a kultúrát a városunk főterére, ha már az intézményünk nem látogatható – mondta el T. Molnár Gertrúd, a Marcali Művelődési Központ megbízott igazgatója. A Kultúrablak hétről hétre megújul, a jövő héttől a népszerű Minecraft világát bemutatva ad ötletet a szabadidő eltöltéséhez.

A gyerekek körében nagyon kedvelt a Korzó Manók akcióban elnevezésű hétvégi program is, melynek keretében játszani hívták a gyerekeket. A város parkjaiban kis manókat rejtettek el az intézmény dolgozói egy-egy betűvel, s ha megtalálják a gyerekek, akkor egy karácsonyi idézetet fejthetnek meg.

– Online programjaik is sokszínűek: Kreatív Nagyi felhívásunkra nagyon sok fotó érkezett olyan alkotóktól, akik szívesen kézimunkáznak és kézműveskednek. Így szeretnénk megmutatni, hogy az idősebb korosztály is aktív, kreatív munkáikat érdemes megmutatni a tágabb környezetnek is. A helyi gimnázium tehetséges diákjai pedig advent mind a négy vasárnapján egy-egy verssel vagy dallal kedveskednek a monitor előtt ülőknek. Ezen kívül online képzőművészeti kiállításokat tekinthetnek meg a honlapunkon az érdeklődők.

– Gyerekeknek is hirdettünk rajzpályázatot, a nyerteseknek házhoz vittük az ajándékaikat és kiállítottuk a kultúrablakban a nyertes rajzokat – mondta el a vezető, majd hozzátette: a nehéz időszakban önkéntes, segítő munkát is vállalnak a Művelődési Központ dolgozói, a karácsonyi cipősdoboz akció keretében a Noszlopy úti idős­otthon 22 lakójának személyre szóló ajándékokat adtak át. Mindezeken túl bevásárolnak és gyógyszert váltanak ki és visznek házhoz az idős korosztálynak. Az újév közeledtével pedig egy jókívánságfát is állítanak majd, amelyről leakasztható kis idézetekkel kívánnak sikeres évet a marcaliaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!