ki mit tud

2018.03.08. 16:59

Színpadot kaptak a tehetségek a Bárcziban

Értelmi sérült, tanulásban akadályozott, illetve autista zavarral küzdő fiataloknak rendezett Regionális Ki Mit Tud-ot a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ csütörtökön. A rendezvényre öt megyéből érkeztek fellépők.

K .G.

Somogy, Baranya, Tolna, Zala és Veszprém sérültekkel foglalkozó oktatási intézményeiből neveztek tanulók a vetélkedőre. A diákok több kategóriában álltak színpadra. Mesemondást, vers- és prózamondást, színjátszást és bábelőadást, rajzos, illetve zenei produkciót, táncműsort mutattak be. Egész nap tele volt a pódium, összesen 252 fiatal mutatta meg a tudását.

A 16 éves, kaposvári Orbán Valéria a Magányos csónak című dallal indult a Ki Mit Tud-on. Azt mondta, nagyon szeret énekelni, a hangjával hatni a közönségre. Freidrich-Mészáros Erika gyógypedagógus Mohácsról érkezett. Egy 14 éves növendékét kísérte el a bemutatóra, aki verset mondott. Orsós Richárd produkciójával az iskolai szavalóversenyen is első lett. A Ki Mit Tud-on a fiú nagyon izgult a fellépés előtt, de a segített a rutin.

A gyerekek és a pedagógusok nagyon komolyan vették a fellépést, hiszen szinte ez az egyetlen lehetőségük, hogy bizonyíthassanak, mondta Kovács Attila, a Bárczi igazgató-helyettese. A sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek ugyanis lehetnek gyengébbek a tanulásban, de a művészet és a sport terén nyújthatnak kiemelkedőt.

A Ki Mit Tud-os versmondók magasra helyezték a mércét. A rendezvény a tehetségkutatás miatt is rendkívül fontos, mondta Klenovitsné Zóka Tünde, a Bárczi általános iskolai intézményvezetője. A zsűri a produkciók közül a legjobbakat az országos döntőbe juttatta, amely április 27-én lesz Kiskőrösön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában