fejlődés

2018.04.12. 17:28

Megújul a berzencei és a ságvári út is

A Magyar Közút Zrt. az idén országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el, a program egyik elemeként a Berzence-Iharosberény összekötő utat is korszerűsítik.

Harsányi Miklós

A projektet 1,5 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg a társaság. A Magyar Közút szerdán közölte: a projekt keretében közel 11,1 kilométeren újul meg a 6819-es út. Ehhez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a napokban adott munkaterületet a beruházó MK Zrt., a fejlesztés előreláthatóan 150 napot vesz majd igénybe.

– A kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről valamint a Kresz táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodnak a kivitelezők – tájékoztatott szerdán a társaság kommunikációs osztálya. – A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárásra kell számítani.

Ságvár térségében három kilométeren újul meg a 6403-as összekötő út, a kivitelezők már birtokba vették a munkaterületet. A munkálat várhatóan 180 napig tart, s mintegy 681,9 millió forintot fordítanak az építkezésre, ismertette a részleteket a szervezet kommunikációs osztálya.. A társaság arra is felhívta a figyelmet: a beruházás után nő forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala is, s rövidül az utazási idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában