fejlesztés

2018.03.20. 16:21

Megújul a kaposvári laktanya

Koszorus Rita

A Zrínyi 2026 elnevezésű honvédelmi és haderő-fejlesztési program keretében laktanya-felújítási program is indul, amely Somogyot is érinti. A Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs Osztálya arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a program keretében a Magyar Honvédség 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred laktanya egyes épületei is megújulnak. A legénységi épület és a konyha-étterem felújítása a következő két évben valósul meg, ám ez nem csak rekonstrukciót jelent, hanem bővítést is. A jelenlegi tervek szerint idén egy sportcsarnokot kapnak a kaposvári katonák, jövőre pedig egy nőtlen szálló, valamint egy logisztikai raktár is épül a laktanya területén. Ezekre a célokra az elkövetkező években 3,2 milliárd forintot költenek.

A kaposvári laktanya kiemelt jelentőségű, hiszen a hazai és a külföldi logisztikai ellátás bázisa is. – Fontos ez a négy földrész tizennégy országában missziós feladatokat ellátó közel ezer katona logisztikai ellátása és a határvédelmi feladatok teljesítése szempontjából – áll a Honvédelmi Minisztérium Kommunikációs Osztálya szerkesztőségünkhöz eljuttatott válaszában. – A Zrínyi 2026 program az elmúlt huszonöt év legátfogóbb modernizációs programja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában