Balatoni hajózás

2019.08.21. 17:30

Megvan az egymilliomodik komputas

Egymilliomodik komputasát köszöntötte szerdán a Bahart Zrt., a szerencsés mórahalmi turistákat értékes, százezer forint értékű kártyával jutalmazta a hajózási társaság a Kossuth Lajos komp fedélzetén.

Góz Lilla

Vass Dávid párjával Mórahalomról érkezett néhány napra a Balatonhoz. Nyaralásuk utolsó napján érte őket a meglepetés Kossuth komp fedélzetén, ők váltottak ugyanis jegyet egymilliomodik utasként a fedélzetre szántód és Tihany között. Az ajándékba kapott százezer forint értékű ajándék kártyájukat a vállalat kompjaira és egyéb hajózási lehetőségekre egyaránt beválthatják 2020 végéig.

 

– Nagyon örülünk, hogy mi lehettünk a szerencsés utasok, meglepődtünk, mikor bemondták a gépkocsink rendszámát – mondta el Vass Dávid a Somogyi Hírlapnak. Hozzátette: mindenképpen visszatérnek ősszel, hogy kártyájukat felhasználva újra komppal utazzanak a tó egyik partjáról a másikra.

– A nyári hónapokban akár 17-18 ezer főt is szállítanak a kompok egyetlen nap alatt, az eddigi rekord augusztus 18–án volt, amikor 18 ezer 530 utast szállítottak a fedélzeten – mondta el Dónucz László, a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója. A kompok szeptember 1-ig közlekednek főidényi menetrend szerint. Majd a szeptember 2-a és november 3-a közötti időszakban 40 percenként. az idén eddig a cég menetrendi hajói és kompjai együttesen több mint 1,4 millió utast szállítottak.

– A személyhajózást tekintve bizakodók vagyunk a forgalom alakulását figyelve, hiszen a múlt héten már elértük a félmilliós utasszámot – mondta el a Kossuth komp fedélzetén Kollár József a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója. A Bahart személyhajóival a legforgalmasabb napokon akár 20 ezer, az átlagos főszezoni napokon 10-13 ezer utast szállított a Balatonon. A legkedveltebb települési hajójáratok továbbra is a Siófok-Balatonfüred-Tihany háromszögben, illetve a Fonyód-Badacsony útvonalon közlekednek. Míg a korábbi években augusztus 20–ig, tavaly pedig már pár nappal tovább tartott a hajózási főszezon, idén pedig szeptember 1-ig biztosítják a sűrűbb menetrendi közlekedést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában