más élet

2019.03.14. 09:00

Mesekönyv az autizmusról

 A mesevilágba repítette a saját családját Csender Levente, hogy az Asperger-szindrómás, tíz éves kisfia történetét megossza az olvasókkal.

K.G.

A József Attila-díjas író A különleges Meditittimó kalandjai címmel írt mesekönyvet, amelynek a főhőse a kisfia és a családja. A könyvet a felesége illusztrálta. A kötetet a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban mutatták be. A szerzővel Benczéné Csorba Margit, a kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ főigazgatója beszélgetett.

– A tíz éves, autizmussal élő fiam bevezetett minket egy olyan világba, amelyet formába akartam önteni – mondta az író. –Az autizmus okára racionális magyarázat nincs, így jött a mese, amelyben minden csoda megtörténhet. Ezzel a mi életünk átvándorolt a mesébe, mégpedig egy a hagyományos magyar népmesét a modern élettel ötvöző környezetbe.

Hiánypótló mű, amelyet mesekönyvnek nevezünk, de felnőtteknek is szól, méltatta az alkotást Benczéné Csorba Margit. Az érzékenyítő könyv megismerteti az autizmust, és megmutatja azt, hogyan lehet együtt élni vele, és ki zárkózik el előle, illetve ki hogyan tudja befogadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában